22jun 2022
jun 22, 2022

Mød vores ansatte

Karsten Schmidt Jørgensen

Karsten er certificeret sprinkleringeniør ved Pilegaard-Henriksen. Han har været i firmaet af to omgange. Første gang i 2015 til 2016. I 2019 kom han tilbage til os, og har været her lige siden. Karsten blev uddannet VVS- installatør og teknikker i 2002. Allerede dengang skrev han speciale om brandsikring. Derfor kastede han sig hurtigt over uddannelsen som certificeret sprinkleringeniør, og bestod i 2010 eksamen i første hug. Det er vi meget stolte af ved Pilegaard-Henriksen. Der findes i omegnen af 25 certificerede sprinkleringeniører i Danmark. Karsten er derfor en del af en lille gruppe.

“Man må sige, at det er en niche i Danmark. Derfor er det også så sikkert det vi laver. Vi er en lille flok. Der er rigtig god egen kontrol og tredjepartskontrol. Det er jeg simpelthen stolt af, at der er så høj en moral”.

Karsten har tidligere erfaring fra hæren, hvorfra han har en uddannelse som befalingsmand. En erfaring og et fokus han tager med sig på arbejdet som sprinkleringeniør. Det er dette fokus, som særligt interesserer Karsten ved jobbet. Den tekniske forståelse og hele maskineriet bag sprinkleranlægget.

“Jeg synes, at det er fascinerende, at man bygger en maskine, der i princippet består af dominobrikker. Når først branden er startet, så vælter den første dominobrik. Én for én vælter resten og slukker branden. Det er tilfredsstillende, at man kan bygge en maskine med den sikkerhed.”

Hvis man spørger Karsten, skal man da også være lidt af en nørd, for at klare uddannelsen og trives i jobbet. ”Man skal være nørd, det er virkelig et nørde-fag. Man fordyber sig i teknikken og funktionaliteten. Det er simpelthen et must, at tingene fungerer. Før dette sker er opgaven jo ikke færdig” siger han.

Ved Pilegaard-Henriksen har vi planer om at starte en trainee op som certificeret sprinkleringeniør. Det håber vi på at kunne gøre i slutningen af året.

Comments are closed.