22maj 2018
maj 22, 2018

Pilegaard-Henriksen er stolt sponsor for Christian Busborg Mentzoni under MS CHALLENGE

Cykelløbet MS CHALLENGE strækker sig fra Danmarks hovedstad, København til Danmarks nordligste spids, Skagen. I alt 737 km skal cykles på kun 30(!) timer. Netop dét løb deltog Christian Busborg Mentzoni i, og ved samme lejlighed formåede han at indsamle hele 35.350,- til Scleroseforeningen. Vi takker Christian for at have givet os mulighed for, at støtte op om ham og samtidig støtte en god sag.

Herunder lægger Christian selv ord på sin MS CHALLENGE-tur:

En lille mand på vej gennem et dejligt land på cykel, men med langt større motiver i baggrunden. En lille indsats for en langt større sag, og det var lige præcis hvad hele dette projekt har gået ud på for mig.
At samle penge ind til en verden uden Sclerose, og selvfølgelig at udfordre sig selv på en lang cykeltur. Mit mål var at indsamle 25.000,- kr, at jeg så er nået over 35.000,- kr er intet mindre en fantastisk. Uden jeres hjælp var jeg aldrig nået det mål, så TAK 🙂
Det er nu snart en uge siden jeg sad og gennemgik alle de sidste kasser med grej, klar til at køre til København og udfordre mig selv, længere end nogensiden før.
Jeg har brugt en uge på at “fordøje” indtrykkene og præstationen, og jeg er sku i bund og grund stolt! Jeg kom til Skagen og jeg nåede mit mål med indsamlingen, så kan det vel ikke gøres ret meget bedre…….eller kan det??
Det piner mig at tiden hedder 31 timer og 3 minutter. Hvorfor vil nogle sikkert spørge, du nåede dine mål.
Det er der flere årsager til 🙂 Jeg havde en ambition om at klare turen på under 30 timer, hvilket jeg ikke nåede.
Onsdag aften da Claus Larsen (C-bike) var og justere cykler, snakkede vi om at mit bagdæk burde skiftes (bare for ikke at have det i hovedet), men jeg tog chancen og startede ud på det “gamle” dæk (havde kørt 1000 km) og fik 2 sivere indenfor de første 100 km. Dette betød, at “feltet” var væk og at jeg fra omkring Præstø sad sammen med 1-2-3 ryttere og med en god vestlig vind nåede vi ikke færgen kl.15.15 som planlagt.
“Det betyder jo ingenting, de nulstillede tiden” har flere sagt og ja, de har da ret. Men faktum er, at vi kun var 3 hold med færgen over kl. 16.15, og derfor skulle der selvfølgelig arbejdes noget mere. Havde vi nået færge kl. 15.15, havde der været 26 hold at “følges” med. Jeg er overbevist om, at det havde givet en del i sidste ende og målet på 30 ville have være nået (men så kunne der være sket mange andre ting!).
Min computer siger 27 timer og 8 minutter effektivt på cyklen, så det er jo godkendt 🙂 (computeren er stoppet når cyklen er under 5 km/t)
Fra Båring Vig valgte jeg at gå ind i min egen bobbel, natten var kold, men HOLD NU KÆFT hvor jeg nød at sidde alene i en helt vindstille nat og bare æde km efter km. Det er meget passende når Ronja Ries Højbjerg midt om natten siger til mig “man kan bare se, at du nyder at sidde derude” – og hun har så evig ret. Det er en helt speciel følelse som skal prøves, og den var fed 🙂
Det faktum at jeg gik ind i min egen bobbel, gjorde også, at jeg kørte solo fra Båring Vig til Skagen, og ja der var langt – men flere gange “sad jeg på hjul af Erik Kolmos på hans ladcykel” – Erik har i mange år kæmpet med sclerose og alligevel ALDRIG givet op, en sand inspiration og seriøst. Når Erik kan, så kan jeg fandme også – at opgive var aldrig en mulighed 🙂
At blive modtaget i Skagen af andre ryttere, crewet og folkene bag MS Challenge gav kuldegysninger og en god følelse i kroppen – I DID IT! Min længste tur på cykel nogensinde (dobbelt op) og det med minimal træning på cykel udenfor!
Her i ugen efter har kroppen været træt og benene tunge, jeg har fået cyklet lidt transport ti og fra arbejde og undervist en enkelt time på bodybike cyklen, dog uden at give gas. Kroppen skal lige finde sig selv igen og så skal der trænes igennem igen.
TAK til alle som har bakket op, både før, under og efter. Jeg har kæmpe respekt for, at jeg i mit netværk har så mange mennesker der tror på mine ideer og vil hjælpe mig 🙂
Kunne jeg finde på at tage turen igen………..det kan ikke udelukkes! Tallet siger 30!
God weekend og tak fra mig 🙂
Christian Busborg Mentzoni
#autohusetVestergaard#OKBenzin#C-bike#Rudyrocks#Rema1000Fuglebakken#
En særlig tak skal lyde (igen) til Karsten Lindgaard og Ronja Ries Højbjerg. Jeg var 110% tryg ved at have jer med i følgebilen hele vejen, det betød, at jeg “bare” skulle slappe af og cykle. TAK

Comments are closed.